Frutimo doo iz sela Petruša kod Knjaževca. Kompanija osnovana 2016. godine posvećena je izradi kvalitetnih rakija od najkvalitetnijih plodova voća (ili bilja) sa obronaka Stare planine. Rakija koju proizvodi Frutimo se prodaje pod nazivom „Gospodska“.

Restoran ŽUPAN iz Sokobanje. Privatni restoran sa najdužom tradicijom u Sokobanji. Osnovan je daleke 1968. i od tada je ugostio hiljade banjskih gostiju; glumce, političare, muzičare, sportiste i druge poznate ličnosti.

Adonis Sokobanja

Adonis doo, Sokobanja. Adonis je nastao 1991. godine, kao porodična kompanija posvećena lekovitom bilju. Danas, 27 godina kasnije, Adonis je lider u organizovanju otkupa, prerade, pakovanja i prodaje lekovitog bilja i čajeva a kompanija je okrenuta i edukaciji berača i održivom iskorišćavanja prirode u cilju očuvanja biodiverziteta.

SCS Plus iz Knjaževca. Kompanija je osnovana 1997. godine kao radionica za proizvodnju sedišta i naslona od bukovog furnira sa 20 radnika. Dobra poslovna politika i visok kvalitet proizvoda obezbedili su preduzeću konstantan rast i razvoj, tako da preduzeće danas zapošljava 140 radnika i proizvodi preko 700 modela otpresaka.

Hotel “Albo“, Bor. Od svojih početaka pozicionirao se kao poslovni hotel koji nudi sve što je potrebno poslovnim ljudima. Otvoren je novembra 2009. godine i od tada je u samom vrhu hotelijerstva Istočne Srbije.

Vinarija RAJ, Negotin. Kada bivši marinac iz Irske dođe u istočnu Srbiju i zaljubi se, iz te ljubavi i posvećenosti ideji o oživljavanju Rajca, nastala je Vinarij RAJ, najmodernije opremljena mala vinarija u rajačkom kraju. Nadovezujući se na specifičnu kulturu vina karakterističnu za ovaj region, Vinarija RAJ u centar svoje proizvodne ponude stavlja tradicionalne sorte ovog kraja – game, crnu i belu tamjaniku.

 Etno selo "Gostoljublje" Sikole – Negotin.  Turistički kompleks u istočnoj Srbiji obuhvata etno selo u mestu Sikole i restoran sa smeštajem „Sveti Trifun“ na čuvenim Rajačkim pivnicama. Zahvaljujući svojoj posvećenosti dobroj domaćinskoj tradiciji i iskonskom srdačnom gostoprimstvu, sa radošću i ponosom više od 15 godina prima goste sa svih strana sveta. U ovim objektima uz bogate zvuke folklora, toplinu vatre iz kamina i gostoljubivost domaćina,  posetiocima se služe ukusna jela iz Istočne Srbije, uz nezaboravna rajačka vina.

Vinarija Matalj, Negotin. Zahvalnost i predanost plodnoj negotinskoj zemlji, uobličene kroz višedecenijsko negovanje porodične tradicije pravljenja vina, temelji su na kojima je nastala vinarija Matalj. Vizija Vinarije Matalj je da izvanredan potencijal negotinskog kraja ne samo očuva, već sasvim obnovi i tako vrati Negotin na vinarsku kartu Evrope, gde je oduvek i pripadao.

Doo Timomed, Knjaževac. Već 28 godina Timomed proizvodi, prerađuje i pakuje zdrave pčelinje proizvode. Timomed je lider na teritoriji Srbije ali i na inostranom tržištu, gde je prvi probio granice za srpski med u zemlje EU, SAD, Bliski istok...Poslednjih osamnaest godina apsolutni je šampion kvaliteta međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

MDS Knjaževac. Eksperti za košulje sa višedecenijskim iskustvom. Njihove košulje nosi stotine hiljada ljudi širom Evrope