"Dobro se dobrim dobri"

Istorijat kompanije:

Već 30 godina Timomed proizvodi, prerađuje i pakuje zdrave pčelinje proizvode. Timomed je lider na teritoriji Srbije ali i na inostranom tržištu, gde je prvi probio granice za srpski med u zemlje EU, SAD, na Bliski istok, itd. Poslednjih 19 godina apsolutni je šampion kvaliteta međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.
Osnovan 1989. godine kao Osnovna organizacija kooperanata sa 3 zaposlena, "Timomed" je za 30 godina postojanja i uspešnog rada prerastao u Društvo sa ogranicenom odgovornošću, sa 21 zaposlena i godišnjom preradom od preko 600 t meda.


Najznačajniji proizvodi:

"Timomed" organizuje proizvodnju primarnih pčelinjih proizvoda: meda, voska, propolisa, polena, matičnog mleča, obezbeđuje repromaterijal i hranu za pčele.
Količine primarnih pčelinjih proizvoda koje su potrebne za angažovanje celokupnih proizvodnih kapaciteta nabavljaju se i otkupom od ostalih pčelara koji nisu direktni kooperanti, sa područja opština Knjaževac, Zaječar, Sokobanja i Negotin.
Na ovaj način (sopstvena proizvodnja, količine ugovorene sa kooperantima i otkup od ostalih pčelara) u toku godine se obezbedi med u količini od oko 600 tona.
Prikupljeni med se u proizvodnim pogonima "Timomed"–a klasifikuje (šumski, livadski, bagremov, lipov, cvetni med), preradi i u različitim pakovanjima plasira na domaćem i inostranom tržištu.

Proizvodi:
•    Organski med
•    Pčelinji proizvodi
-     Livadski Med
-    Cvetni Med
-    Med bagrema
-    Medljikovac - Šumski med
-    Lipov med
-    Med sa orahom
-    Saće u medu
-    Med sa suvom šljivom
-    Med sa suvim voćem
•    Dijetetski proizvodi
-    Dijetmel
-    Dijabet - Hrom
-    Dijebet 2
-    Propolis kapi
-    Propolis kapi za decu
-    Propolis sprej sa arnikom
-    Polen - cvetni prah
-    Crveni med
-    Med sa lavandom
•    Novi proizvodi
-    Melvit
-    Medno slatko od jagode
-    Medno slatko od maline
-    Medno slatko od borovnice
-    Med sa ekstraktom crvenog grožđa
-    Bagremov med sa limunom
-    Bagremov med sa pepermintom
Svoju razvojnu strategiju "Timomed" bazira na prirodnim bogatstvima sa ekološki čistog područja Stare planine koje pokriva, sopstvenim proizvodnim kapacitetima i potrebama domaćeg i inostranog tržišta. "Timomed" radi na osvajanju proizvodnje novih dijetetskih i drugih proizvoda na bazi meda i lekovitog bilja, ali i na programu parafarmakologije i kozmetičkih preparata, kao i na povećanju broja košnica u pčelinjaku.

Pčelinjak "Timomed"–a prerastao je u Centar za selekciju i reprodukciju matica. U okviru centra vrši se i veštačka oplodnja matica.

Najznačajniji kupci i dobavljači:

Saradnja sa preko 600 kooperanata

Kompanija u brojevima:

Zapošljava 21 radnika
Godišnje otkupi, preradi i proda oko 600 t meda

Sertifikati koje poseduje:

U svom poslovanju, d.o.o Timomed primenjuje najsavremenije svetske standarde u proizvodnji hrane, ISO 22000- 2005, Halal i Košer.

Priznanja i nagrade:

TIMOMED je učesnik Novosadskog sajma od 1998. godine i od tada redovno izlaže svoj proizvodni program i prezentira nove proizvode. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada za asortiman i kvalitet proizvoda u grupi meda, a višestruki je šampion kvaliteta. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada za asortiman i kvalitet proizvoda u grupi meda. 2009. godine Timomed osvaja i pehar šampiona kvaliteta na 76. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.
Na 76. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu maja 2009. godine Timomed osvaja šampionski pehar i 27 zlatnih medalja za kvalitet ocenjenih proizvoda.
Diploma sa plaketom Privredne komore Srbije za 2002. godinu, za postignute rezultate u razvoju i unapređenju privrede. Zlatna medalja Novosadskog sajma 2009. godine za vrhunski kvalitet meda i širok asortiman proizvoda.
Zlatna medalja Novosadskog sajma 2009. godine za med sa suvim voćem.

Kontakt:
mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web:  www.timomed.co.rs
tel: +381 (0)19 732-330,
adresa:  Kej Veljka Vlahovića 7a