Adonis Sokobanja


"Posvećeni lekovitom bilju"


Adonis je porodična kompanija posvećena lekovitom bilju, ali ne samo proizvodnji visoko kvalitetnih čajeva, već okrenuta i edukaciji berača i održivom iskorišćavanju prirode u cilju očuvanja biodiverziteta. Adonis je do sada obučio više od 10.000 ljudi za održivo korišćenje i branje lekovitog bilja.

Izvanredna nadmorska visina, čist, nezagađen vazduh i umerena kontinentalna klima daju Adonis čajevima posebnu notu. Ovim posebnim notama poklonjeno je vreme i pažnja, kako bi se stvorio čaj koji će čulima potrošača preneti muziku sa sunčanih obronaka planine Rtanj.

U središtu biljne oaze u istočnoj Srbiji, izgrađena je fabrika čajeva sa preko 2.000 m2 skladišnih i proizvodnih prostorija, kako bi se na pravi način sačuvale sve prirodne vrednosti lekovitog bilja.

Deo tajne uspeha kompanije Adonis je u udaljenosti fabrike od velikih saobraćajnica i industrijskih postrojenja.

Čarolija Adonisa rađa se u veštim i vrednim rukama berača, koji višegodišnjom predanošću i posvećenošću održavaju tradiciju bavljenja ovim poslom.

Adonis proizvodi više od 100 vrsta čajeva. Godišnje proizvede više od 500.000 jedinica proizvoda, odnosno više od 10 miliona kesica čaja.

Adonisovi čajevi se mogu naći u 10 zemalja a u Srbiji u više od 50 prodajnih objekata.U paleti proizvoda, najznačajniji su:

  • Filter čajevi
  • Teasy čajevi (čajevi u kašičici)
  • Čajevi za grickanje
  • Rinfuzni čajevi
  • Namenski čajevi
  • Čajevi na merenje


Adonis je 2013. godine dobio i prestižni Nemački sertifikat GLK (Gütenachweis für Lebensmittel-Kleinbetriebe).

Adonis je dobio za svoj rad i brojna priznanja i nagrade, a najznačajnije su:

  • Priznanje Privredne komore Srbije povodom 20 godina uspešnog rada za postignute rezultate u razvoju i unapređenju privrede, 2011. godine.
  • Višestruki šampion kvaliteta i dobitnik više pehara i medalja Novosadskog sajma
  • Nagrada za dobar dizajn serije Teasy čajeva od strane Privredne komore Vojvodine  2007 godine.
  • Višestruki pehar za stalnost kvaliteta proizvoda...


Adonis snažno podržava rad Udruženja za lekovito bilje „Dr. Jovan Tucakov“. Adonis više od 25 godina organizuje najvažniju nacionalnu manifestaciju vezanu za lekovito bilje - Sveti Jovan Biljober. Manifestacija se održava leti i tokom par dana okupi više stotina ljubitelja prirode, berača i proizvođača lekovitog bilja.


Kontakt:
mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.adonis.rs
tel: +381 18 830 074
adresa: Alekse Markišića 166, Sokobanja