"Rakija koja čuva ukus voća"

Kompanija Frutimo, doo je osnovana 2016. godine i posvećena je izradi kvalitetnih rakija od najkvalitetnijih plodova voća (ili bilja) sa obronaka Stare planine koje se prodaju pod nazivom „Gospodska“.

Za Gospodsku rakiju je destilacija samo jedan dobar metod da dobijemo to što nam je priroda već dala. Zato, svu svoju energiju i strast Gospodska posvećuje očuvanju ukusa i aroma koje je majka priroda dala voću. Sa mnogo strasti, i puno poštovanja prema prirodi, proizvodi se plemenita, prava gospodska rakija.

Gospodsku rakiju možete pronaći u odabranim restoranima širom Srbije.


Zbog ogromnog poštovanja prema majci prirodi Gospodska odbija da u procesu proizvodnje koristi bilo šta što može uticati na prirodni karakter proizvoda.
Svaka Gospodska rakija ima isti put. Taj put kreće od najkvalitetnijih plodova voća (ili bilja) sa obronaka Stare planine, nastavlja se strogo kontrolisanom fermentacijom i pečenjem rakije u bakarnom kazanu, potom odležava u drvenim buradima ili staklenim sudovima i na kraju dolazi do potrošača.
Svaka Gospodska rakija baš kao što prolazi dvostruku destilaciju, prolazi i dvostruku kontrolu: najpre u sopstvenoj laboratoriji a potom i u nekoj od nezavisnih sertifikovanih laboratorija.

Gospodska ima više rakija u ponudi: šljiva, dunja, venjovača, travarica, Zelena 8, loza, klekovača itd.

Frutimo svu sirovinu (voće i lekoviti bilje) otkupljuje od poljoprivrednika u okolini.

Gospodska rakija je dobila zlatno priznanje za travaricu i brinjevac na 11 međunarodnom ocenjivanju kvaliteta vina i rakija, održanom u Knjaževcu maja 2017. godine.


Kontakt:

mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: frutimo.rs, facebook.com/gospodska
tel: +381 64 6155605
adresa:  selo Petruša, Minićevo, Knjaževac