"Pola veka porodične tradicije"


Restoran „Jezero“ ima veoma dugu porodičnu tradiciju. Prvi počeci restorana datiraju od 1966. godine kada je osnovana kafana „Brodarska kasina“ poznatija kao "Kafana kod Kalembera" (vlasnik Miloš Kalember) i ubrzo postaje glavno mesto društvenog života u Kladovu. U njoj je snimljen i čuveni film "I Bog stvori kafansku pevačicu". Posle kraće pauze 1990. godine, Kafana dobija novo ruho i prelazi na restoranski tip poslovanja pod nazivom „Jezero“.

Restoran ima 60 mesta i još 30 u bašti.

Restoran organizuje sve vrste ručkova, proslava i  promocija. U saradnji sa lokalnim partnerima gostima je moguće obezbediti i najbolji smeštaj u Kladovu.

Restoran raspolaže i svečanom salom "Jezero luks", koja je jedna od najlepših i najbolje opremljenih u okolini, idealna za sve vrste proslava i može da primi čak do 450 gostiju.

Restoran je lociran u samom centru Kladova, u pešačkoj zoni.


Restoran je poznat po dobroj kuhinji, a ono što ga izdvaja jesu mnogobrojni specijaliteti kako nacionalni tako i internacionalni koji se pripremaju od najkvalitetnijih namirnica i sa posebnom pažnjom.

U jelovniku ćete naći svežu ribu pripremanu na razne načine, vrhunske specijalitete sa roštilja , veliki izbor jela po porudžbini, odličan izbor lokalnih vina.

Predlažemo, na primer:

  • Specijalitet kuće  "Jezero“ - meso spremano na seljački način servirano sa palentom prelivenom jajima, kačkavaljem i domaćim kiselim mlekom
  • Fileti smuđa na maslacu
  • Somovina „orly“
  • Grilovani miročki sir
  • Rtanjski đevrek
  • Najkvalitetnija dimljena svinjska rebra servirana sa vrhunskim kraljevačkim kajmakom i najboljim dragačevskim krompirom
  • Vina vinarije ,,Gamanović“ iz Kladova  i vinarije „Raj“ iz Rajca


Za 30 godina rada restoran je ugostio više od pola miliona ljudi i bio domaćin brojnim poznatim ličnostima naše zemlje iz sveta kulture, sporta, glume.

Restoran Jezero, ukus koji se pamti.Kontakt:
web: https://www.facebook.com/restoranjezero.kladovo/
tel: +381 19 803727
adresa: Kralja Aleksandra 54, Kladovo 19320, Srbija