Jedinstveni turističko-gastronomski doživljaj na selu u ambijentu Rogljevačkih pivnica


Seosko turističko domaćinstvo „Jovanović“ - Rogljevo nudi turistički smeštaj na selu, pansion u selu Rogljevo pored Negotina i vrhunski doživljaj gastronomskog turizma u etno  ambijentu svoje pivnice iz 1873. godine na autentičnoj lokaciji čuvenih Rogljevačkih pivnica. Uživajte u obilasku pivnica sa ljubaznim domaćinima uz priču o njihovom nastanku, nameni kroz vekove do danas, a u vrelim letnjim danima osvežite se na plaži reke Timok.

U sklopu Pivnice Jovanović, gosti mogu dobi tradicionalnu domaću kuhinju, degustaciju više vrsta vina iz sopstvene proizvodnje, kvalitetan smeštaj sa doručkom, polupansion ili pun pansion.
Lokalni specijaliteti se pripremaju od namirnica koje domaćinstvo samo proizvodi. Tako, ovde možete probati: domaće dimljeno meso, više vrsta domaćih sireva, kačamak, belmuž, sarmice u vinovom listu, gulaš, paprike punjene tikvicama, pasulj prebranac, orasnice, vanilice, breskvice...

U samoj pivnici, koja može primiti do 28 osoba, kao i drugoj, koja po potrebi može smestiti do 100 gostiju, moguće je organizovati degustacije vina, ručkove, svečanosti, proslave, poslovne ručkove i događaje.

Domaćinstvo Jovanović ima odličnu saradnju sa drugim pivnicama, pa može obezbediti smeštaj i za veći broj gostiju (do 50 osoba), kao i namenske degustacije u okolnim vinarijama.

Pivnicu svake godine poseti više od 5000 gostiju. Domaćinstvo „Jovanović“ u sopstvenim vinogradima proizvodi  organsko sertifikovano grožđe, od koga se proizvodi najkvalitetnije vino, rakija i likeri.

Selo Rogljevo se nalazi ispod samih Rogljevačkih pivnica, na sastavu tri opštine: Negotin, Bor i Zaječar, u okruženju visoravni i reke Timok. U blizini su i Rajačke pivnice, Mokranjske stene, Manastir Bukovo, Manastir Vratna i Vratnjanske kapije.

Ovde, u jedinstvenom ambijentu prirode, agrikulture i ugostiteljstva, gosti mogu naučiti tradicionalne recepte i način pripreme domaće tradicionalne kuhinje.

Gosti mogu zajedno sa domaćinima da idu u berbu grožđa, pripremaju hranu i zimnicu.


Ovde se možete opustiti i zabaviti bez savremene tehnologije, ali za one koji bez toga ne mogu, obezbeđena je i internet konekcija velike brzine.


Obiđite selo, pivnice i stare spomenike, vozite bicikl ili šetajte prekrasnom prirodom.


Čitav ovaj ambijent podseća na prelepe obronke Bordoa u Francuskoj – zatalasana brda pod beskrajnim vinogradima, priroda očuvana od zagađenja, buke, i velikog broja ljudi ...


Rogljevo, Rogljevačke pivnice i rejon Krajinskih pivnica je još uvek nedovoljno otkrivena destinacija i posebno je preporučena u planu Turističke organizacije Srbije u promotivnom projektu "Putevi rimskih imperatora" za sve radoznale putnike i goste koji bi da se upoznaju sa tradicijom, uz dobru hranu, piće i odmor u prirodi.

Seosko turističko domaćinstvo „Jovanović“ - Rogljevo uspešno sarađuje sa nekoliko turističkih agencija.
Kontakt:
mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.pivnicejovanovic.com
tel: +381 604599464
adresa: Rogljevo, 19300 Negotin