Kafe-poslastičara „Stella-lux“ već 20 godina krasi centar Zaječara čineći ga lepšim i slađim. Iz bašte lokala se pruža predivan pogled na kestenima okružen glavni trg „Skver“  i  znamenitosti poput, suda, gradskog muzeja, česme i fontane.

 

Zasladi dan!

„Stella Lux“ prepoznatljivaja je po širokoj paleti domaćih proizvoda. Pored nadaleko čuvenog domaćeg mlečnog i voćnog sladoleda i uvek svežih kolača, svakako se izdvajaju brendovi poput limunade sa kuglom sladoleda - pravi osvežavajući eliksir tokom toplih letnjih dana, „kačamak“ - čuveni slatkiš za ovu regiju koga čini spoj šampite i sladoleda i naravno vruć salep. Salep je topli napitak dobijen od krtole kaćuna (biljke iz porodice orhideja), koji se pije vruć i začinjen aromatičnim cimetom. Ispijanje salepa dok posmatrate padanje pahulja snega, zimsku idilu čini čarobnom.

 

Priznanja i nagrade:
Pored poštovanja tradicije „Stella Lux“ ide u korak sa aktuelnostima i savremenim trendovima – aktivna je na Facebook i Instagram društvenim mrežama, vrši dostavu domaćih proizvoda na teritoriji grada, sastavni je deo android vodič-aplikacije „Heritage Walks & Talks“.

Takođe, je društveno odgovorna: pruža podršku svakoj humanitarnoj akciji (redovno „humanitarne kutije“ prisutne u lokalu), sponzoriše sportske događaje i kulturne manifestacije, pruža podršku organizaciji popularnih kvizova poput „Stolice“ i „Štoperica“ i sedam godina u nizu redovni je dobitnik priznanja britanske sertifikacione agencije „CompanyWall“ sa najvišom bonitetnom ocenom (A+) za efikasno poslovanje i ekonomsku stabilnost.

Kontakt:
Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: facebook.com/poslasticarastella
Tel. 019/426409, 063/8400038
Adresa: Trg Oslobođenja bb,  19000 Zaječar