Najbolje iz istočne Srbije za vas!


Predstavljamo vam odabranu selekciju ponude Sertifikovanih partnera Regionalnog brenda  Istočne Srbije “Balcanica Superior” za ugostiteljstvo.

Regionalni brend Istočne Srbije “Balcanica Superior” je žig garancije koji je registrovan 2018. godine kod Zavoda za intelektualnu svojinu pod brojem 75306 u skladu sa Ničanskom klasifikacijom (Međunarodna klasifikacije roba i usluga za registraciju žigova). Pravo korišćenja brenda je steklo 14 kompanija iz istočne Srbije. Za više informacija posetite: www.balcanicasuperior.rs

Iz ponude Regionalnog brenda “Balcanica Superior” izdvajamo i preporučujemo sledeće kompanije:


Opremanje:

SCS Plus

SCS Plus iz Knjaževca je osnovan 1997. Danas je to moderna kompanija sa 140 radnika koja proizvodi preko 700 modela stolica (sedišta, nasloni i školjke) od presovanog bukovog furnira od kojih 90% izvozi u EU. Stolice iz pogona SCS Plus su prepoznatljive u Evropi. Kompanija je do sada opremila veliki broj hotela i restorana, a neki od najznačajnijih projekata su opremanje Univerziteta u Frankfurtu i Opere u Lajpcigu. SCS plus radi kompletno opremanje ugostiteljskih objekata nameštajem, u skladu sa specifičnim zahtevima klijenata.

Više informacija na: http://scsplus.co.rs

Osoba za kontakt: Lidija Nikolić, direktor, tel. 019/730-081


Uniforme i tekstil za ugostiteljstvo:

MDS Knjaževac

Eksperti za košulje sa višedecenijskim iskustvom. Njihove košulje nosi stotine hiljada ljudi širom Evrope. Svojim proizvodima su već opremili Hotel Stara Planina (4*), a za vaše osoblje mogu dizajnirati i izraditi radna odela i uniforme koja ostavljaju upečatljiv utisak i poboljšavaju prepoznatljivost vaših zaposlenih. Osim uniformi, MDS za vaš objekat može izraditi kompletan tekstilni asortiman: posteljine, stolnjake, salvete...

Više informacija na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Osoba za kontakt: Dejan Miljković, direktor, tel. 064/218-6606


Piće i hrana:

Adonis doo

Adonis doo, Sokobanja je lider u organizovanju otkupa, prerade, pakovanja i prodaje lekovitog bilja i čajeva. Čajevi „Adonis“  sa sunčanih obronaka planine Rtanj na pravi način čuvaju sve prirodne vrednosti lekovitog bilja. Adonis u ponudi ima više od sedamdeset vrsta čajeva u rinfuznim pakovanjima, filter kesicama, specijalnom pakovanju u obliku kašičica, kao i inovativni čaj za grickanje.

Više informacija na: www.adonis.rs

Osoba za kontakt: Nenad Stanojević, direktor, tel. 063/427-330


Doo Timomed

Doo Timomed, Knjaževac već 30 godina proizvodi, prerađuje i pakuje zdrave pčelinje proizvode. Timomed je lider na teritoriji Srbije ali i na inostranom tržištu, gde je prvi probio granice za srpski med u zemlje EU, SAD, Bliski istok...Poslednjih dvadeset godina apsolutni je šampion kvaliteta međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. Osim više vrsta meda, uključujući i organski med (bagremov i livadski), Timomed proizvodi različite pčelinje proizvode, kao i dijetetske proizvode, dostupne u pakovanjima pogodnim za hotele i restorane.

Više informacija na: www.timomed.co.rs

Osoba za kontakt: Srbislav Vidojević, direktor, tel. 063/227-394


Vinarija Matalj, Negotin

Zahvalnost i predanost plodnoj negotinskoj zemlji, uobličene kroz višedecenijsko negovanje porodične tradicije pravljenja vina, vraća Negotin na vinarsku kartu Evrope.
Vrhunska vina vinarije Matalj dobila su veliki broj domaćih i međunarodnih priznanja. Vinarija Matalj posebno je poznata po svom vinu „Kremen Kamen“ (Cabernet Sauvignon), koje je 2013. godine proglašeno za najbolje vino Srbije.

Više informacija na:  www.mataljvinarija.rs

Osoba za kontakt: Nikola Mladenović, direktor, tel. 063/522-828


Vinarija RAJ, Negotin

Kada bivši marinac iz Irske dođe u istočnu Srbiju i zaljubi se, iz te ljubavi i posvećenosti ideji o oživljavanju Rajca, nastala je Vinarij RAJ, najmodernije opremljena mala vinarija u rajačkom kraju. Na ovogodišnjem 'International Wine & Spirits Competition' u Londonu, Vinarija RAJ osvojila je dve medalje.

Više informacija na: www.vinarija-raj.com

Osoba za kontakt: Ljubinka O’Connor, direktor, tel. 063/720-5748


Frutimo doo

Frutimo doo je kompanija osnovana 2016. i posvećena je izradi kvalitetnih rakija od najkvalitetnijih plodova voća (ili bilja) sa obronaka Stare planine. Rakija koju proizvodi Frutimo se prodaje pod nazivom „Gospodska“. Frutimo proizvodi više vrsta visoko kvalitetnih prirodnih rakija (šljiva, dunja, klekovača, travarica..) i jakih alkoholnih pića, dostupnih u više vrsta ambalaže, prilagođene potrebama ugostiteljstva.

Više informacija na: www.frutimo.rs

Osoba za kontakt: Bratislav Đorđević, vlasnik, tel. 063/400-519


Glikerija

GLIKERIJA je porodična kompanija, koja, tradicionalnim metodama, prerađuje voća u likere, slatka i džemove vrhunskog kvaliteta i dopadljivog dizajna.
Od rukom odabranih plodova, bez veštačkih dodataka i konzervansa, nastaje najlepša simfonija boja, mirisa i ukusa, koju GLIKERIJA sa ponosom i radošću deli sa pravim ljubiteljima autentičnih ukusa. Iz široke palete proizvoda, mnogi su dobili i značajna priznanja (liker od višnje, slatko od šljive i džemovi od šljiva i šipka). Proizvodi su dostupni u više vrsta ambalaže, a mogu se prilagoditi potrebama ugostiteljstva ili biti reprezentativni pokloni.

Više informacija na: www.glikerija.com

Osoba za kontakt: Ljiljana Stojanović , vlasnica, tel. 063/476177Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa nekim od sertifikovanih partnera Regionalnog brenda Istočne Srbije “Balcanica Superior, možete kontaktirati njih direktno ili nas, kao vlasnika i nosioca prava žiga na adresu:  RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije, Trg oslobođenja bb, 19000 Zaječar, tel/fax. +381 (0)19 426 376, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., www.raris.org