Na ceremoniji u Zaječaru, u četvrtak 18. februara, predstavnicima Kafe-poslastičarnice “Stella Lux” i Irish Puba “Rivendell” uručeni su sertifikati “Balcanica Superior”.


Ove dve kompanije su prve kompanije iz Zaječara koje su ispunile sve kriterijume i stekle pravo korišćenja prestižnog statusa koje danas ima 19 kompanija iz istočne Srbije.
Pored navedenih kompanija, od novembra 2018. ovaj status su stekli i: “Timomed” - Knjaževac, Vinarija RAJ - Negotin, Adonis – Sokobanja, Vinarija Matalj – Negotin, Hoteli “Albo“ iz Bora i Đerdap iz Kladova, Restoran “Župan” – Sokobanja, “MDS” – Knjaževac,  Etno selo "Gostoljublje" – Negotin, “SCS Plus”  - Knjaževac, “Frutimo” – Knjaževac, Pivnice „C’est La Vie“ - Rajac i "Jovanović“ iz Rogljeva, „Atrijum“ Apartmani, Restoran „Jezero“ i „Glikerija“ iz Kladova i Vinarija Mikić iz Negotina.
Javni poziv za preduzeća iz istočne Srbije za dodelu prava za korišćenje Regionalnog brenda je otvoren i sva preduzeća koja su zainteresovana, mogu svoju prijavu podneti na internet stranici Regionalnog brenda www.balcanicasuperior.rs gde se mogu dobiti i  sve neophodne informacije.