Regionalni brend istočne Srbije „Balcanica Superior“ je dobio svoj kutak u najboljem hotelu ovog dela Srbije.

Odabrani proizvodi sertifikovanih partnera Regionalnog brenda Istočne Srbije „Balcanica Superior“: Vinarije Matalj i Raj, Timomed, Adonis i Frutimo su dostupni turistima u prodavnici hotela  „Stara planina“. Proizvodi su izloženi na posebno brendiranim policama i prati ih adekvatni promo materijal. RARIS, koji upravlja Regionalnim brendom, vodi razgovore oko sličnih predstavljanja Regionalnog brend Istočne Srbije „Balcanica Superior“ sa par trgovinskih lanaca i turističkih destinacija.


Regionalni brend Istočne Srbije “Balcanica Superior” je žig garancije koji garantuje kupcima da se radi o određenom stepenu kvaliteta brendiranog proizvoda ili usluge kao i da su oni poreklom iz Istočne Srbije. Žig garancije „Balcanica Superior“ je registrovan kod Zavoda za intelektualnu svojinu pod brojem 75306 u skladu sa Ničanskom klasifikacijom (Međunarodna klasifikacije roba i usluga za registraciju žigova).
 
Status „sertifikovanog partnera“ Regionalnog brenda Istoče Srbije "Balcanica Superior" je do sada dobilo 10 kompanija iz Istočne Srbije. Za ovaj status mogu da konkurišu kompanije koje pružaju usluge smeštaja i pripremanja hrane ili imaju proizvode sa jasnim regionalnim karakterom i koje ispune definisane kriterijume brenda.