"Dobro se dobrim dobri"


Više od 30 godina Timomed proizvodi, prerađuje i pakuje zdrave pčelinje proizvode. Timomed je lider na teritoriji Srbije ali i na inostranom tržištu, gde je prvi probio granice za srpski med u zemlje EU, SAD, na Bliski istok, itd. Poslednjih 20 godina apsolutni je šampion kvaliteta Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Timomed ima i Centar za selekciju matica, na kome proizvodi matice i na taj način čuva autohtone ekotipove pčela istočne Srbije.

Osnovan 1989. godine kao Osnovna organizacija kooperanata sa 3 zaposlena, "Timomed" je za 30 godina postojanja i uspešnog rada prerastao u Društvo sa ograničenom odgovornošću, sa 28 zaposlenim i godišnjom preradom od preko 600 t meda.

"Timomed" organizuje proizvodnju primarnih pčelinjih proizvoda: meda, voska, propolisa, polena, matičnog mleča, obezbeđuje repromaterijal i hranu za pčele.

Količine primarnih pčelinjih proizvoda koje su potrebne za angažovanje celokupnih proizvodnih kapaciteta nabavljaju se i otkupom od pčelara kooperanata, kako sa područja Istočne Srbije i opština Knjaževac, Zaječar, Sokobanja i Negoti, tako i sa teritorije Zapadne Srbije, kao i Vojvodine.

Na ovaj način (sopstvena proizvodnja, količine ugovorene sa kooperantima i otkup od svih ostalih pčelara) u toku godine se obezbedi med u količini od oko 600 tona.


Prikupljeni med se u proizvodnim pogonima "Timomed"–a klasifikuje (šumski, livadski, bagremov, lipov, cvetni med), homogenizuje, preradi i u različitim pakovanjima plasira na domaćem i inostranom tržištu...

Timomed ima 32 različitita proizvoda:
•    Organski med (Bagremov i Livadski)


•    Konvencionalni med:

-    Livadski Med
-    Cvetni Med
-    Bagremov med
-    Medljikovac - Šumski med
-    Lipov med
-    Med sa orahom
-    Saće u medu
-    Med sa suvom šljivom
-    Med sa suvim voćem


•    Dijetetski proizvodi

-    Dijetmel
-    Dijabet - Hrom
-    Dijebet 2
-    Propolis kapi
-    Propolis kapi za decu
-    Propolis sprej sa arnikom
-    Polen - cvetni prah


•    Novi proizvodi

-    Crveni med ( Med sa koncentratom višnje)
-    Med sa lavandom
-    Melvit
-    Medno slatko od jagode
-    Medno slatko od maline
-    Medno slatko od borovnice
-    Medno slatko od kajsije
-    Medenko (Namaz sa jagodom)
-    Medenko (Namaz sa malinom)
-    Medenko (Namaz sa kajsijom)
-    Medenko (Namaz sa borovnicom)
-    Med sa ekstraktom crvenog grožđa
-    Čoko med (sa kakaom)
-    Bagremov med sa limunom
-    Bagremov med sa pepermintom


Svoju razvojnu strategiju "Timomed" bazira na prirodnim bogatstvima sa ekološki čistog područja Stare planine koje pokriva, sopstvenim proizvodnim kapacitetima i potrebama domaćeg i inostranog tržišta. "Timomed" radi na osvajanju proizvodnje novih dijetetskih i drugih proizvoda na bazi meda i lekovitog bilja, ali i na programu parafarmakologije i kozmetičkih preparata, kao i na povećanju broja košnica u pčelinjaku.

Pčelinjak "Timomed"–a prerastao je u Centar za selekciju i reprodukciju matica. U okviru centra vrši se i veštačka oplodnja matica.

Timomed zapošljava 28 radnika. Godišnje otkupi, preradi i proda oko 600 t meda, a na tržište isporuči preko 500 t proizvoda.

Timomed primenjuje najsavremenije svetske standarde u proizvodnji hrane, ISO 22000- 2005, Halal, Košer i Gost sertifikat

Priznanja i nagrade:

Timomed je učesnik Novosadskog sajma od 1998. godine i od tada redovno izlaže svoj proizvodni program i prezentira nove proizvode. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada za asortiman i kvalitet proizvoda u grupi meda, a višestruki je šampion kvaliteta. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada za asortiman i kvalitet proizvoda u grupi meda. A od  2000. godine Timomed osvaja 20 puta uzastopno pehar šampiona kvaliteta na. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Pored šampionskog pehara redovno je dobitnik preko 10 medalja po grupama proizvoda i diploma za kvalitet svojih proizvoda iz oblasti medova, dijetetskih proizvoda i medova sa dodacima.

Diploma sa plaketom Privredne komore Srbije za 2002. godinu, za postignute rezultate u razvoju i unapređenju privrede.
 
Timomed je posebno ponosan na prvo mesto u kategoriji organskih medova 2018 godine na takmičenju BIOL MIEL u Bolonji u Italiji.

Kontakt:
mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web:  www.timomed.co.rs
tel: +381 (0)19 732-330,
adresa:  Kej Veljka Vlahovića 7a