Vinarija je osnovana 2006. godine pod nazivom vinarija "Duša"  od strane francuskog para Siril Bonžiro i Estel Žermen, inače ćerke vlasnika podruma i vinograda "Chateau de chorey" u čuvenoj Burgonji. Ovaj bračni par, koji se sa svoje troje dece iz Francuske doselio u Kladovo, primenio je znanje i iskustvo svojih predaka i sa plantaža čuvenog kladovskog vinograda napravio vrhunsko belo vino, nazvano "Duša Dunava".

Restoran „Jezero“ ima veoma dugu porodičnu tradiciju. Prvi počeci restorana datiraju od 1966. godine kada je osnovana kafana „Brodarska kasina“ poznatija kao "Kafana kod Kalembera" (vlasnik Miloš Kalember) i ubrzo postaje glavno mesto društvenog života u Kladovu. U njoj je snimljen i čuveni film "I Bog stvori kafansku pevačicu".

Restoran ŽUPAN iz Sokobanje. Privatni restoran sa najdužom tradicijom u Sokobanji. Osnovan je daleke 1968. i od tada je ugostio hiljade banjskih gostiju; glumce, političare, muzičare, sportiste i druge poznate ličnosti.

U većini onih koji su otišli sa kućnog praga, pre ili kasnije, budi se želja za povratkom, životom i ulaganjem u rodni kraj. Porodica Mikić, koja živi i radi u Austriji je pre 15-tak godina odlučila da nastavi tradiciju sadnje vinograda i proizvodnje vina u rodnoj Rečki kraj Negotina. 

Seosko turističko domaćinstvo „Jovanović“ - Rogljevo nudi turistički smeštaj na selu, pansion u selu Rogljevo pored Negotina i vrhunski doživljaj gastronomskog turizma u etno  ambijentu svoje pivnice iz 1873. godine na autentičnoj lokaciji čuvenih Rogljevačkih pivnica.

Hotel “Albo“, Bor. Od svojih početaka pozicionirao se kao poslovni hotel koji nudi sve što je potrebno poslovnim ljudima. Otvoren je novembra 2009. godine i od tada je u samom vrhu hotelijerstva Istočne Srbije.

Kafe-poslastičara „Stella-lux“ već 20 godina krasi centar Zaječara čineći ga lepšim i slađim. Iz bašte lokala se pruža predivan pogled na kestenima okružen glavni trg „Skver“  i  znamenitosti poput, suda, gradskog muzeja, česme i fontane.

Ugostiteljstvo je za Atrijum Apartmane tradicija koja počinje davne 1998. godine otvaranjem kluba "Atrijum". Klub se godinama razvijao i stasao u diskoteku koja je ugostila niz poznatih DJ-eva iz Srbije i Evrope, kao i najbolje izvođače iz zemlje i okruženja.

Vinarija Matalj, Negotin. Zahvalnost i predanost plodnoj negotinskoj zemlji, uobličene kroz višedecenijsko negovanje porodične tradicije pravljenja vina, temelji su na kojima je nastala vinarija Matalj. Vizija Vinarije Matalj je da izvanredan potencijal negotinskog kraja ne samo očuva, već sasvim obnovi i tako vrati Negotin na vinarsku kartu Evrope, gde je oduvek i pripadao.

Etno dućan Đurđić iz Sokobanje, spaja pčelarstvo i prirodnu kozmetiku i proizvodi i prodaje široku paletu biljnih preparata, kozmetičkih proizvoda i dodataka ishrani.

Seosko turističko domaćinstvo C`est La Vie Rajac, za svoje goste priprema tradicionalnu kuhinju u etno ambijentu pivnice uz zvuke gitare, degustaciju više vrsta vina i rakija, obilazak pivnica i čuvenog starog groblja, prenoćište u seoskom domaćinstvu, tokom letnjih dana kupanje na plaži reke Timok, učestvovanje u berbi grožđa Rajačkog vinogorja... Turistički vodič će vas uvesti u priču tajanstvenih pivnica.

Adonis Sokobanja

Adonis je nastao 1991. godine, kao porodična kompanija posvećena lekovitom bilju. Danas, 30 godina kasnije, Adonis je lider u organizovanju otkupa, prerade, pakovanja i prodaje lekovitog bilja i čajeva a kompanija je okrenuta i edukaciji berača i održivom iskorišćavanja prirode u cilju očuvanja biodiverziteta.

U samom srcu Zaječara, ušuškan i sakriven od znatiželjnih pogleda, nalazi se Pub Rivendell! Toplo i prijatno mesto sa tradicijom dugom 20 godina. Specijalitete tradicionalne i internacionalne kuhinje restoran vam predstavlja i promoviše u pravom svetlu. Pub Rivendell majstori vas dočekuju sa osmehom na licu i u divnoj atmosferi možete opušteno da uživate u onome zbog čega ste došli. IRISH PUB RIVENDELL je jedan sasvim poseban doživljaj, na vama je da ga doživite! Dobro došli!

SCS Plus iz Knjaževca. Kompanija je osnovana 1997. godine kao radionica za proizvodnju sedišta i naslona od bukovog furnira sa 20 radnika. Dobra poslovna politika i visok kvalitet proizvoda obezbedili su preduzeću konstantan rast i razvoj, tako da preduzeće danas zapošljava 140 radnika i proizvodi preko 700 modela otpresaka.

Vinarija RAJ, Negotin. Kada bivši marinac iz Irske dođe u istočnu Srbiju i zaljubi se, iz te ljubavi i posvećenosti ideji o oživljavanju Rajca, nastala je Vinarij RAJ, najmodernije opremljena mala vinarija u rajačkom kraju. Nadovezujući se na specifičnu kulturu vina karakterističnu za ovaj region, Vinarija RAJ u centar svoje proizvodne ponude stavlja tradicionalne sorte ovog kraja – game, crnu i belu tamjaniku.

GLIKERIJA je delo višečlane porodice Stojanović, osnovana 2017. godine sa željom da sačuva deo tradicije prerade voća u likere, slatka i džemove, da svojim ukusima i bojama probudi čula i sećanja, mirise i ukuse detinjstva, roditeljskog doma i prirode, radost stvaranja, gostoljublja i darivanja...
Od rukom odabranih plodova i samo jednog, najjačeg, konzervansa koji se zove LjUBAV, nastaje najlepša simfonija boja, mirisa i ukusa, koju GLIKERIJA sa ponosom i radošću deli sa pravim ljubiteljima autentičnih ukusa...

Etno selo "Zlatni domaćin" Sikole – Negotin.  Turistički kompleks u istočnoj Srbiji obuhvata etno selo u mestu Sikole i restoran sa smeštajem „Sveti Trifun“ na čuvenim Rajačkim pivnicama. Zahvaljujući svojoj posvećenosti dobroj domaćinskoj tradiciji i iskonskom srdačnom gostoprimstvu, sa radošću i ponosom više od 15 godina prima goste sa svih strana sveta. U ovim objektima uz bogate zvuke folklora, toplinu vatre iz kamina i gostoljubivost domaćina,  posetiocima se služe ukusna jela iz Istočne Srbije, uz nezaboravna rajačka vina.

Doo Timomed, Knjaževac. Više od 30 godina Timomed proizvodi, prerađuje i pakuje zdrave pčelinje proizvode. Timomed je lider na teritoriji Srbije ali i na inostranom tržištu, gde je prvi probio granice za srpski med u zemlje EU, SAD, Bliski istok... Poslednjih dvadeset godina apsolutni je šampion kvaliteta međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Hotel Đerdap posluje već više od četrdeset godina i nalazi se u mirnom delu grada na atraktivnoj lokaciji na samoj obali Dunava. Hotel raspolaže sa 138 soba i 6 apartmana. Iz svih soba pruža se predivan  pogled na Dunav i Rumuniju na drugoj obali.

Eksperti za košulje i bluze sa višedecenijskim iskustvom. Njihove košulje, bluze i haljine nosi više od milion ljudi širom Evrope.